Home

Nieuws

Ballast Nedam wil Calon en Bleker verhoren in rechtszaak Blauwestad

Groningen – Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft bij de rechtbank een verzoek ingediend voor het verhoren van onder andere staatssecretaris Henk Bleker en Marc Calon over het Groningse project Blauwestad.

Bleker en Calon waren als gedeputeerden verantwoordelijk voor het project, dat is uitgelopen op een financieel debacle voor de provincie Groningen. De provincie zit met een miljoenenschade doordat bouwkavels niet werden verkocht.

Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg (Groenlinks) eist dat de bouwbedrijven die betrokken waren bij het project de bouwkavels nu alsnog kopen voor 1 januari 2012. De bouwbedrijven, Ballast Nedam en BAM trokken zijn tijdens het project in 2007 terug wegens gebrek aan vertrouwen. De provincie zegde zelf in 2009 de samenwerking met het laatst overgebleven bouwbedrijf, Koop, op.

Van de 1.480 kavels zijn 180 kavels verkocht. ”We verwachten dat Ballast Nedam hiervan nog tweehonderd kavels koopt”, aldus een woordvoerder van de provincie Groningen. Van der Ploeg overweegt juridische stappen. Ballast Nedam heeft hierop bij de rechtbank een getuigenverhoor aangevraagd. Als de rechtszaak doorgaat, hetgeen de provincie niet voor januari beslist, kunnen Bleker en Calon mogelijk verhoord worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.