Home

Nieuws

BGB stapt met fusie uit Kompany

Bleiswijk - Komkommertelers van Best Growers Benelux (BGB) zullen hun product volgend seizoen niet meer via de associatie van producentenorganisaties (APO) Kompany afzetten.

In plaats daarvan gaan de telers van BGB en Versdirect.nl waarschijnlijk samen in een nieuwe coöperatie. Versdirect.nl is geen lid van Kompany, waar telers van ZON Sun Quality en Komosa hun komkommers gezamenlijk afzetten. BGB was dit jaar voor het eerst aangesloten bij de komkommer-APO maar zou dat al na een jaar evalueren. Volgens de organisatie staat het besluit los van de fusie met Versdirect.nl. Toch zijn er voorwaarden aan een APO dat alle telers moeten meedoen binnen een telersvereniging. Dat zou tot nieuwe besluiten hebben geleid als ook de telers van Versdirect.nl in de nieuwe organisatie toetreden met 570 hectare glasgroente.

Kompany kan dinsdag nog niet reageren, maar verwacht woensdag met meer details naar buiten te treden.

Of registreer je om te kunnen reageren.