Home

Nieuws 186 x bekeken

BASF wil fors hogere omzet gewasbeschermingsmiddelen

Ludwigshafen - BASF wil in 2020 6 miljard euro omzet halen uit de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen, oftewel 50 procent meer dan in 2010.

Dat heeft de chemiereus bekendgemaakt tijdens de BASF Global Agricultural Solutions conferentie. BASF ziet de middelenomzet in Azië meer dan verdubbelen tot 1 miljard euro in 2020. Op de conferentie verklaarde BASF-directeur Stefan Marcinowski met succes toenemend geïntegreerde oplossingen, bijvoorbeeld biotechnologie en gewasbeschermingsmiddelen, aan te bieden aan boeren. Marcinowski noemde de EU, VS en Japan “volwassen markten” die een pilaar zullen zijn onder het bedrijf, maar dat de groeistrategie zich richt op Zuid-Amerika en Azië.

India wordt door BASF aangewezen als een kernmarkt voor de toekomst. BASF is volgens Marcinowski zeer succesvol in India met het Samruddhi-adviesprogramma, waarbij BASF boeren een heel seizoen lang begeleid worden, onder meer met educatieprogramma’s in gemeentenhuizen. Samruddhi betekent welvaart in het sanskriet. Het programma wordt nu uitgerold naar andere Aziatische landen.

BASF verklaarde dat de schuldencrisis en vertraging van economische groei tot nu toe geen invloed heeft op de orderinname. Het bedrijf denkt ook dat een verzwakking van de Amerikaanse dollar te kunnen compenseren door een groter verkoopvolume en een sterk verkoopseizoen in Zuid-Amerika.
De divisie die gewasbeschermingsmiddelen produceert, is goed voor ongeveer 6 procent van de totale omzet van BASF. Het is daarmee de kleinste divisie van het Duitse concern, maar wel één die hard groeit. BASF denkt dat de markt voor agrarische productiemiddelen blijft groeien omdat de vraag naar voedsel door bevolkingsgroei en een groeiende middenklasse in opkomende economieën toeneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.