Home

Nieuws

Astilbe ook als kamerplant zeer attractief

Lisse – De tijd dat Astilbe in de tuin volop bloeit ligt achter ons, maar geremd en gebruikt als kamerplant is het product ook zeer attractief.

H. Verduin toont dat in de keuringszaal bij de CNB in Lisse. De inzender toont een heel scala aan Astilbe cultivars, veelal uit het 'muziek sortiment’. Daaronder de witte Astilbe ‘Hip Hop’ die rode accenten in het hart van de bloem heeft. Lichtroze is A. ‘Rise andShine’ en iets donkerder van tint A. ’Stand andDeliver’. Prachtig van kwaliteit de forse plant van A. ‘Rhythmand Blues’, mooi de witte A. ‘MilkandHoney’ en naar paars neigende A. ‘To have andtoHold’.

Verduin showt in totaal 19 cultivars, die stuk voor stuk zeer goed van kwaliteit zijn en in de huiskamer lange tijd hun diensten kunne bewijzen. Daan Smit kwam naar de keuringszaal met enkele bijzondere planten, waaronder de forse Tagetesminuta die heerlijk ruikt. Mooi is Dichroafebrifuga. Deze Hortensia-achtige plant komt vandaag of morgen vol in bloei.

Ook de rijke bloei van de margriet-achtige Erigeronannuus is niet te versmaden en een juweeltje in de tuin is Oxalisvulcanicola ‘Sunset Violet’ die in de wintermaanden wel een winterdek behoeft als men de plant wil overhouden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.