Home

Nieuws 178 x bekeken

Archer Daniels Midland ziet winst stijgen

Decatur – Archer Daniels Midland (ADM) heeft het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 460 miljoen dollar (336 miljoen euro), 33 procent meer dan een jaar geleden.

ADM zag door hoge maisprijzen de marges op ethanolproductie en de productie van zoetstoffen en zetmeelproducten dalen, maar dit werd ruim gecompenseerd door de handelsactiviteiten.

Bestuursvoorzitter Patricia Woertz denkt dat het vierde kwartaal een bescheiden verbetering van marges op de ethanolproductie zal opleveren. Ze is optimistisch over de lange termijn. De vraag naar landbouwproducten blijft volgens Woertz wereldwijd toenemen.

De divisie die oliezaden verwerkt zag het bedrijfsresultaat dalen met 61 procent tot 115 miljoen dollar (81 miljoen euro). De divisie die mais verwerkt tot zoetstoffen en zetmeelproducten zag het resultaat met 81 procent dalen tot 28 miljoen dollar (20,5 miljoen euro). Deze dalingen zijn deels goed gemaakt door de divisie die grondstoffen verhandelt.

ADM profiteerde met name van haar sterke positie in het gebied rond de Zwarte Zee, dat de laatste maanden een comeback maakt op de internationale graanmarkt. De divisie zag de brutowinst bijna verdubbelen tot 219 miljoen dollar (160 miljoen euro).

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.