Home

Nieuws 167 x bekeken

'Alternatief ontpoldering is sterker dan verwacht'

Den Haag – Natuurproject Waterdunen zou een grotere bijdrage kunnen leveren aan het alternatief voor ontpoldering in de Westerschelde dan nu het geval is. Dat zegt Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf (SGP), die hierover schriftelijke vragen heeft gesteld aan staatssecretaris Henk Bleker (landbouw).

Waterdunen levert naar schatting 175 hectare getijdennatuur op. In de huidige plannen wordt hiervan slechts 30 procent meegerekend, zo’n 60 hectare dus. Uit onderzoek van ingenieursbureau Arcadis zou blijken dat een wegingsfactor van 50 tot 80 procent mogelijk is. Dit zou het alternatief voor het onder water zetten van de Hedwigepolder sterker maken, verwacht Dijkgraaf.

De provincie Zeeland heeft Bleker inmiddels gevraagd de wegingsfactor te verhogen. Dijkgraaf: ”Dat juichen wij toe, omdat het de druk op en de noodzaak van nieuwe natuurontwikkeling zal verlagen.” In totaal moet er 600 hectare getijdenatuur worden ontwikkeld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.