Home

Nieuws 255 x bekeken

Almería ziet omzetwaarde stevig dalen

Almería - Producentenorganisaties in het Spaanse tuinbouwgebied Almería hebben de waarde van groenten- en fruitproducten in het seizoen 2010/2011 sterk zien dalen.

Dat heeft de overkoepelende vereniging van producenten, Coexphal, bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. In totaal daalde de waarde van de productie met 14 procent, terwijl het volume juist steeg met 4 procent. De trend lijkt zich af te tekenen voor alle belangrijke producten. De tomatenproductie steeg met 6 procent, terwijl de omzetwaarde met 17 procent daalde. In komkommer ging het productiecijfer zelfs met 8 procent omhoog, de waardedaling in omzet was een vergelijkbaar percentage.

Alleen paprika ging tegen de trend in. De productie daalde in 2010/2011 met 2 procent en wist een waardevermeerdering te realiseren van 9 procent. Coexphal vertegenwoordigt ongeveer 75 procent van het areaal in de tuinbouwprovincie en 70 procent van de export uit het gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.