Home

Nieuws 175 x bekeken

Alders positief over visie Bleker

Amsterdam – Staatssecretaris Bleker maakt zich er niet met een Jantje van Leiden vanaf. Hans Alders die deze zomer op verzoek van staatssecretaris Bleker het megastallendebat leidde is niet negatief over de visie op de veehouderijvisie van staatssecretaris Henk Bleker.

Hans Alders vindt dat Bleker een duidelijke keuze maakt door het initiatief bij de ketenpartijen te leggen. Bleker geeft in die zin een aantal heldere boodschappen af, vindt Alders. ”Bleker had de keus, of via een overheidsaanpak of via een aanpak door de ketenpartners. Hij kiest voor het ketenmodel en stelt dat hij het samen wil doen met de verschillende ketenpartners. Er ligt een concrete uitnodiging aan alle partners om de schouders er onder te zetten”, aldus Alders. ”Hij omarmt ook de ideeën van Van Doorn en geeft aan dat hij die via het beleid wil ondersteunen."
Het is verder aan de politiek hoe dit verder wordt uitgewerkt, aldus Alders.

Of registreer je om te kunnen reageren.