Home

Nieuws

Agritechnica boekt nieuw bezoekersrecord

Hannover - De mechanisatiebeurs Agritechnica 2011 in Hannover heeft afgelopen week 450.000 bezoekers getrokken.

Volgens organisator Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft (DLG) is dat een nieuw record en kan daaruit worden opgemaakt dat de betekenis van landbouwtechniek- en mechanisatie internationaal toeneemt. Ten opzichte van de vorige beurs in 2009 groeide het bezoekersaantal met 18 procent.

Van de beursgangers kwamen er 100.000 van buiten Duitsland en ruim 10.000 uit Nederland. De economische stemming van de boeren die naar Hannover kwamen blijkt ondanks de schuldencrisis in de EU positief. Dat heeft DLG vastgesteld aan de hand van een enquête.

Ruim 60 procent schat de situatie van hun bedrijf als goed in. In 2009 was de score in dat opzicht 40 procent. Bijna 75 procent heeft voor de komende twee jaar concrete investeringsplannen. De volgende Agritechnica is in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.