Home

Nieuws

Agrilogica mogelijk ten onder aan speculatie

Etten Leur - Het Etten-Leurse handelsbedrijf Agrilogica is mogelijk ten onder gegaan aan speculatie. Dat valt op te maken uit gegevens die sinds het uitgesproken faillissement bekend zijn geworden.

Volgens gedupeerden en andere betrokkenen heeft eigenaar Kees Oomen gespeculeerd op een daling van de prijzen voor mais en tarwe. Hij heeft contracten afgesloten voor de levering van grondstoffen aan onder meer veevoerbedrijven, zonder zich tegelijk in te dekken.

Volgens een van de slachtoffers kocht hij voertarwe voor 230 euro per ton, terwijl hij het verkocht voor 170 euro per ton.

Het bedrijf heeft naar schatting een schuld achtergelaten van zeker drie miljoen euro, waar onder meer akkerbouwers en varkenshouders de dupe van zijn geworden. Er zijn bedrijven die voor meer dan 100.000 euro het schip in zijn gegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.