Home

Nieuws

Abengoa zoekt vanwege eurocrisis beursnotering in VS

Sevilla – Abengoa, de grootste producent van alternatieve energie in Europa, wil een beursnotering in New York.

Op deze wijze hoopt het Spaanse bedrijf geld op te halen voor verdere wereldwijde expansie. Bovendien zijn investeerders moeilijker te motiveren geld te steken in bedrijven in de noodlijdende Eurozone, aldus Abengoa.

De rentes op bedrijfsobligaties lopen volgens Abengoa op. Andere Spaanse concerns hebben hierover ook bericht en telefoonmaatschappij Telefónica besloot daarom eerder een Spaanse tak onder te brengen bij nieuwe Londense activiteiten.

Abengoa staat reeds aan de beurs in Madrid genoteerd. Abengoa claimt dat slechts 5 procent van de Abengoa aandelen die op de beurs worden verhandeld in Spaanse handen zijn. Amerikanen vormen de grootste groep aandeelhouders.

Abengoa heeft een schuld van circa 2,5 miljard euro waarvan een vijfde volgend jaar moet worden hergefinancierd. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 5,6 miljard euro en een winst van 207 miljoen euro. Abengoa is eigenaar van een bio-ethanolfabriek in Rotterdam

Of registreer je om te kunnen reageren.