Home

Nieuws 406 x bekeken

'52 procent Duitse boeren voert aankoopplan trekker uit'

Roggel - Van de Duitse boeren die begin vorig jaar aangaven dat ze wilden investeren in de aanschaf van een nieuwe trekker heeft 52 procent dit plan inmiddels uitgevoerd.

Nog eens 28 procent heeft het plan nog niet uitgevoerd, maar wil dit alsnog doen. Een en ander blijkt uit een nieuwe enquête van AgriDirect. Begin 2010 sprak AgriDirect ruim 3.500 agrariërs in Duitsland die op korte termijn in een trekker wilden investeren. Anderhalf jaar later zijn 1.000 van hen opnieuw benaderd en gevraagd of zij deze investering ook al gerealiseerd hebben. De agrariërs die op het moment van inventarisatie nog niet precies wisten wanneer ze wilden investeren, hebben uiteindelijk minder vaak een trekker aangeschaft dan gemiddeld. Van degenen die begin 2010 aangaven dat zij in de eerste of tweede helft van 2010 wilden investeren, heeft respectievelijk 68 procent en 76 procent ook daadwerkelijk een trekkerr gekocht. Deze percentages liggen derhalve beduidend hoger dan het gemiddelde van 52 procent.

Daaruit kan volgens AgriDirect worden opgemaakt dat de meeste agrarische ondernemers het niet bij plannen laten maar deze als de economische situatie het toelaat in de praktijk omzetten. ”Door zich systematisch op deze bedrijven te richten neemt de kans nieuwe machines te verkopen, en daarmee het marktaandeel te vergroten, aanzienlijk toe,” concludeert het in het Limburgse Roggel gevestigde bureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.