Home

Nieuws 2 reacties

203 miljoen euro voor bestrijding dierziektes

Brussel – De Europese Commissie trekt volgend jaar 203 miljoen euro uit voor de aanpak en bestrijding van dierziektes en zoönoses.

Daarnaast is 11,5 miljoen euro beschikbaar als noodfonds. Het geld zal worden gestoken in bestrijdingsprogramma’s voor BSE, salmonella, hondsdolheid, blauwtong, varkenspest, vogelgriep, tuberculose en brucellose. Hiervoor zijn door de EU 138 programma’s geselecteerd die subsidie krijgen.

De bestrijding van paratuberculose in vijf landen krijgt het grootste gedeelte van de EU subsidie: 65 miljoen euro. Voor de bestrijding van TSE’s (BSE en scrapie) wordt volgend jaar 54 miljoen euro vrijgemaakt. De EU zal volgend jaar de hondsdolheid vaccinaties in Wit Rusland, Oekraïne en Rusland voortzetten.

De blauwtongbestrijding gaat naar wens na invoering van de vrijwillige vaccinatie in plaats van verplichte vaccinatie in de lidstaten. Hierdoor is er volgens de EU minder subsidie nodig voor volgend jaar. In 2011 werd 16,2 miljoen euro geïnvesteerd in verplichte vaccinatieprogramma’s, Voor volgend jaar is 7 miljoen euro vrijgemaakt voor de bestrijding van blauwtong. Voor de bestrijding van klassieke varkenspest is 3,7 miljoen euro beschikbaar. 2,3 miljoen euro gaat naar de bestrijding van vogelgriep.

Van de 11,5 miljoen euro die als noodfonds extra beschikbaar is krijgt Nederland 54.000 euro voor kosten na een mogelijke vogelgriep uitbraak en 4 miljoen euro voor noodvaccinaties voor blauwtong (gezamenlijk met Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Italië en Frankrijk).

Laatste reacties

  • B bob

    Het is toch geweldig ! De farmaceutisch industrie haalt niet alleen in de Humane geneeskunde de zakken leeg bij de bevolking maar ook de voedingsindustrie is volledig afhankelijk van deze satanisten.
    Een Biologisch levend dier is geen melkkoe van deze hufters en kan gezonde producten leveren om te voorkomen dat een Biologisch levend Mens niet elke week een nieuwe pil moet gaan slikken.

  • B bob

    Door de grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen in het voeder van het Vee is de Weestand van de Mens en de Dieren ernstig aangetast en is met name de Rundveehouder de klos. Roundup van monsatan vernielt de Darmflora van zijn vee waardoor de Dierziekten beter aanslaan en veel Dieren in wandelende medicijnkasten veranderen. Dan heb je aan het eind van het jaar vooral de Veearst een goede Kerst bezorgt

Of registreer je om te kunnen reageren.