Home

Nieuws 1 reactie

1,5 miljoen euro uit Ehec-noodfonds niet uitgekeerd

Zoetermeer – Nederland heeft 1,5 miljoen van de aangevraagde 27 miljoen euro uit het Ehec-noodfonds niet uitgekeerd aan glastuinders.

Dat geld gaat terug naar de Europese Commissie. Dat stelt het Productschap Tuinbouw, verantwoordelijk voor controle van de betreffende dossiers.

Het gaat om vergoedingen voor uit de markt genomen partijen glasgroente tijdens de Ehec-crisis. Van alle aanvragen is dus 25,5 miljoen euro uitgekeerd, naast de vergoedingen voor interventie via de GMO-regeling. De afgewezen aanvragen van telers voldeden niet aan de criteria voor het noodfonds, stelt een PT-woordvoerder.

Eerder meldde deze krant al dat dit tot frustratie leidt. Er zou met name onduidelijkheid bestaan over de precieze ingangsdatum van de Europese regeling. Formeel is dit op 1 juni geweest, maar sommige telers hadden al een aanvraag ingediend voor 30 en 31 mei, omdat dit de eerste dagen van de lopende week waren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Heinz

    Weten jullie ook hoeveel niet goedgekeurde euro's spanje heeft?

Of registreer je om te kunnen reageren.