Home

Nieuws 4 reacties

'1-4-4, red een dier' van start

Driebergen – Mensen die getuige zijn van een ongeluk waar een dier bij betrokken is, of die een vermoeden hebben van dierenverwaarlozing of dierenmishandeling, kunnen vanaf dinsdag terecht bij de alarmlijn 1-4-4.

Het meldpunt ’1-4-4, red een dier’ gaat dan van start. De alarmlijn is ondergebracht bij het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Speciaal opgeleide politiemensen zullen de telefoontjes beoordelen en sturen indien nodig meteen het regionale politiekorps op een dier in nood af.

De bestrijding van dierenleed is belangrijk voor het huidige kabinet. De eerste ’animal cops’ zijn in aantocht. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ook besloten per 1 oktober zwaardere strafeisen wegens dierenleed te vorderen. Tevens wordt voortaan een reclasseringsrapport gevraagd bij delicten met een sadistische inslag of in gevallen waarin sprake is van grote maatschappelijke verontwaardiging.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Als ik het goed begrijp zijn met de intrede van Animal Cops de dierenbescherming deels en de AID opsporingsambtenaren geheel overboig geworden. De Politie is de belangrijkste dienst van deze drie als het gaat over >bekeuren en voorbrengen< van de overteders.

 • no-profile-image

  Wordt weer lachen deze winter: bij elke (blije!) shetlander die lekker buiten in de sneeuw staat en niet in een bedompte stal wordt direct het dieren-112 gebeld door de oh zo bezorgde burger die de dierenmishandelende eigenaar graag aan de paal nagelt!

 • no-profile-image

  koe je neemt de woorden uit mijn mond
  sommige dieren zijn doodongelukkig binnen en gaan echt dood maar door onkunde van mensen wordt weer onnodig leed veroorzaakt bij houders van deze dieren (ook mensen dus)
  we zijn dus beland in een maatschappij van elkaar erbij lappen, anoniem iemand beschuldigen en dat allemaal volgens de regels
  diep triest

 • no-profile-image

  Dus voor deze zaken hebben de regionale politiekorpsen wel "blauw" op straat beschikbaar. Zeer merkwaardig!!!!!! In de (mensen)zorg is te weinig geld en in tijden van recessie wordt iets dergelijks opgericht. Het ware gezicht van de PVV wordt steeds meer zichtbaar.En wat zou er vóór gaan: een dierengeval of een mensenongeval?

  Hoe rot kan nederland nog worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.