Home

Nieuws

Zoektocht naar kennis over plantenveredeling

De Lier – Rijk Zwaan en Technologiestichting STW zoeken samen naar kennis die de plantenveredeling verbetert in het wetenschappelijk onderzoeksprogramma Meiosis, managing meiotic recombination in plant breeding.

De bedrijven willen efficiënter nieuwe rassen ontwikkelen met een optimale combinatie van natuurlijke eigenschappen. Zij leggen samen 3 miljoen euro neer voor dit programma.

Het onderzoeksprogramma richt zich op de bestudering van het proces van meiose (delingsproces dat voortplantingscellen produceert) en meiotische recombinatie. Dit complexe proces, waarover nog veel onduidelijkheden bestaan, vormt de belangrijkste hoeksteen van de klassieke plantenveredeling en zorgt ervoor dat bij kruising van planten de natuurlijke eigenschappen van beide ouders met elkaar worden gecombineerd.

Universiteiten worden uitgenodigd om onderzoekvoorstellen in te dienen. Dit tot het eind van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.