Home

Nieuws

Zijpe moet illegale windmolen afbreken

Haarlem – De Noord-Hollandse gemeente Zijpe moet een windmolen in het dorp Sint Maartensbrug afbreken. Volgens de provincie Noord-Holland is de turbine illegaal geplaatst en in strijd met het provinciaal beleid, zo heeft zij woensdag bekendgemaakt.

Zijpe had een vergunning afgegeven voor de windmolen, omdat Noord-Holland er volgens de gemeente al in 2005 mee had ingestemd. Volgens de provincie ging dat echter om een andere locatie en ook een ander model turbine.

De PVV in Noord-Holland had Gedeputeerde Staten schriftelijke vragen gesteld over de windmolen. Volgens de PVV hebben inwoners van Sint Maartensbrug veel overlast van de turbine, die veel lawaai zou maken. De PVV-fractie zegt in een reactie blij zijn dat de dorpsbewoners nu van dit probleem worden verlost.Of registreer je om te kunnen reageren.