Home

Nieuws

ZON zoekt samenwerking in regio

Venlo – Veiling ZON praat met telersverenigingen in Zuidoost-Nederland over samenwerking. De afzetorganisatie wil niet meer praten over landelijke bundeling als het alleen om vergroting van het marktaandeel gaat.

De afzetorganisatie wil met regionale partijen in Zuidoost-Nederland een toegevoegde waarde strategie nastreven, zegt interim-directeur Jan Janssen. Bundeling alleen is niet voldoende, denkt hij. ”Kijk naar de bloemen, daar zie je de prijs niet omhoog gaan, terwijl het aanbod gebundeld is. Het bewijst dat het gaat om marktbenadering.”

Janssen denkt dat het effect van de associatie voor producentenorganisaties (APO) voor komkommers (Kompany) beperkt effect heeft. ZON-telers zijn lid van die APO. Hij hoopt dat de telers in deze associatie ook kiezen voor een toegevoegde waarde model. Zelf wil ZON met retail, maar ook handelsbedrijven vergaande samenwerking aangaan door onderscheidende producten aan te bieden. Per 1 januari wil ZON een nieuwe topman aanstellen na het vertrek van Frans van Dijck. Janssen lijkt daarvoor kandidaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.