Home

Nieuws

Wisselkoers brengt Britten iets meer op

Londen – De toeslagrechten voor Britse boeren worden dit jaar afgerekend tegen een koers van 0,86665 pond tegenover de euro.

Vorig jaar werd een koers van 0,85995 pond gehanteerd, zodat Britse boeren door de wat hogere wisselkoers dit jaar iets beter af zijn. De officiële koersen voor de omrekening van toeslagrechten in andere valuta dan de euro wordt jaarlijks vastgesteld op 30 september.

Directeur Scott Walker van de National Farmers Union of Scotland waarschuwt echter dat wisselkoersen altijd fluctueren: ”Het kan zowel omhoog als omlaag gaan. Met de aanhoudende financiële onrust in Europa doen onze leden er goed aan dat in het achterhoofd te houden. Dit jaar vormt daar weer een getuigenis van en volgend jaar zal de situatie precies hetzelfde zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.