Home

Nieuws

Winterbloeiende iris is hoogtepunt in de tuin

Lisse – Het product is dit jaar aan de vroege kant wat bloei betreft, maar de kwaliteit van de lichtblauwe Iris unguicularis ‘Walter Butt’ die Cees Breed deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse toont, is voortreffelijk.Overigens lopen de kleuren van deze soort nogal eens uiteen van lavendel tot diep violet, met een gele streep op de onderste bloemblaadjes. Deze iris-soort komt oorspronkelijk uit onder andere Algerije en Marokko. Het product kan vast in de grond blijven staan en ontwikkelt zich goed in de winter. Als het vriest stopt die ontwikkeling, maar nadat de vorst is verdwenen wordt de draad weer opgepakt.

Breed showt ook een mooi exemplaar van het gewas Agapanthus nanus preacox varigata. Het geelgroene gewas van de bladplant is aantrekkelijk en doet denken aan siergrassoorten als Carex.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.