Home

Nieuws 220 x bekeken

Winstwaarschuwing Brits voedingsbedrijf

Londen – Het grootste Britse levensmiddelenbedrijf Premier Foods meldt dat de verkopen de laatste weken duidelijk onder de verwachtingen liggen.

In het derde kwartaal is de omzet daardoor 3,6 procent lager uitgekomen dan vorig jaar. De winst over het hele jaar zal daardoor ook onder de verwachtingen van de financiële markt uitkomen.

Premier Foods heeft daarmee naar eigen zeggen ook slechter gepresteerd dan de markt als geheel. Dat komt mede door de naweeën van een geschil met een grote supermarkt die de door Premier Foods voorgestelde prijsverhogingen niet accepteerde en de producten tijdelijk uit het schap hield. De pas-benoemde topman Michael Clarke stelt de eerste weken heel wat verwerkt te hebben.

Premier Foods, fabrikant van onder meer brood, papproducten, sauzen, pizza’s en een aantal kleinere typisch-Britse merkproducten, heeft volgens Clarke grote mogelijkheden maar moet ook nog belangrijke problemen te lijf gaan.

Premier Foods gaat in eerste instantie met spoed met de banken praten over nieuwe financiële regelingen. Daarnaast wil de onderneming ook een aantal kernactiviteiten afstoten en verder bezuinigen op de overblijvende bedrijfsdelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.