Home

Nieuws

Winst CNB leidt tot restitutie voor leden

Lisse – De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) heeft het afgelopen boekjaar 2010-2011 een brutowinst van 1,8 miljoen behaald. Daarom krijgen leden een restitutie van 7,5 procent over de betaalde provisie. wat neerkomt op een uitkering van zo’n 0,8 miljoen euro.

CNB keert de restitutie uit hoewel er niet wordt voldaan aan de uitgangspunten. Gezien de gezonde financiële situatie van CNB vindt het bestuur het verantwoord om 7,5 procent van de betaalde bemiddelingstarieven weer terug te geven aan de leden.

In het op 31 mei afgesloten boekjaar steeg de handelsomzet van CNB met 9 procent tot een hoogte van 305,1 miljoen euro. Algemeen directeur Wouter Willems: ”We hebben een goede omzet gedraaid. Gezien het resultaat en onze sterke financiële positie, hebben we zonder aarzelen besloten toch te restitueren. Een verantwoord gebaar, een wenselijk gebaar. Daar ben je coöperatie voor.”

Of registreer je om te kunnen reageren.