Home

Nieuws 255 x bekeken 5 reacties

Wild-telling vanuit de lucht

Lelystad - Staatsbosbeheer telt met helikopters de aantallen grazers in de Oostvaardersplassen.

Dinsdag en woensdag vliegt er een helikopter van Defensie boven het gebied om de edelherten, konikpaarden en Heckrunderen te tellen. De aantallen dieren en de draagkracht van het gebied zijn jaarlijks bron van discussie, vooral als bij streng winterweer dieren door voedselgebrek honger lijden. In Schotland zijn volgens Staatsbosbeheer goede ervaringen opgedaan met helikoptertellingen. De resultaten van de telling worden over enkele maanden bekend. Speciale aandacht is er voor het welzijn van de dieren tijdens de telling.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paar foto's maken vanuit de lucht is veel makkelijker, en kunnen ze niet sjoemelen met de aantallen. Het is maar zielig om die dieren die het daar al zo slecht hebben op hol te jagen met een helikopter.

 • no-profile-image

  Och Wessel, zolang er niet van die smerige klotejagers meevliegen, is er nils aan de hand. Wild reageert nauwelijks op zoiets. Wild reageert op zinloos en natuurcrimineel geknal.

 • no-profile-image

  Over enkele maanden pas???
  Wat is dat voor flauwekul van die natuur sukkels, optellen en publiseren die aantallen.
  Moet je weer eens nagaan hoeveel door de staad betaalde gasten daar aan mee spelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Tja over een paar maanden, het zijn allemaal ambtenaren daar, dus dan weet je het wel. Er zijn daar ook zoveel van die uitgezette beesten, die daar elk jaar de hongerwinter meemaken. STELLETJE DIERENBEULEN !!!!!

 • no-profile-image

  Dan hadden ze beter na de winter kunnen tellen. Toch een stuk minder werk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.