Home

Nieuws

Vitelia doet proef met betaald advies

Oirlo – Voerfabrikant Vitelia gaat een proef doen met betaald advies aan varkens- en pluimveehouders.

Negen varkens- en pluimveehouders doen mee in een proef. Deze bedrijven krijgen een korting per 1.000 kilo voer. Ze krijgen vier gratis adviesbezoeken bij hun voerafname. Willen ze meer advies, dan betalen ze per uur bij. Op deze manier wil de Limburgse voerfabrikant deze afnemers meer inzicht bieden in de kosten voor advies.

Tot nu toe biedt Vitelia zijn afnemers gratis voeradvies. De kosten voor deze adviesdiensten zijn opgenomen in de voerprijs die de veehouder betaalt. Het bedrijf gaat er van uit dat veehouders zo’n 45 adviesuren ter waarde van 4.500 euro per jaar gebruiken. Met de huidige proef wil Vitelia inzicht krijgen in het gedrag van leden en afnemers op het gebied van voeradvies.

Of registreer je om te kunnen reageren.