Home

Nieuws

'Verdere actie G20 nodig na eurozonedeal'

Parijs - Het akkoord van de eurotop in Brussel heeft de euro gered, maar de G20-landen zullen volgende week meer maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de ontwikkelde landen opnieuw in een recessie belanden. Dat zei de Franse minister van Financiën François Baroin donderdag in een reactie.

Volgens Baroin is het akkoord een eerste stap om het vertrouwen van de financiële markten terug te winnen, maar hij voegde eraan toe dat de leiders van de 20 geïndustrialiseerde landen op hun top in het Zuid-Franse Cannes verdere maatregelen moeten nemen.

,,De G20 moeten precieze en gedetailleerde maatregelen nemen om landen die hun begrotingen op orde moeten krijgen daarin verder te stimuleren, en maatregelen nemen ten aanzien van landen die daarbij tot steun kunnen zijn'', aldus Baroin.

De Franse minister zei verder dat de Franse banken 8,8 miljard euro aan extra kapitaal nodig zullen hebben, om te voldoen aan de afspraken over herkapitalisering van de Europese banken. Dit komt niet ten laste van de belastingbetaler, de banken kunnen hun eigen winsten hiervoor aanwenden, zei Baroin.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.