Home

Nieuws 230 x bekeken

'Veiling middel voor kopers die niet anders kunnen'

Bleiswijk – Telers die nu hun bedrijf te koop aanbieden, zitten veelal in zwaar weer. Verkopers die niet hoeven, stellen de verkoop uit.

Dat is de inschatting van vastgoedmakelaar Jaco Eeltink, van LTO Vastgoed. Hij reageert daarmee op de uitkomst van de openbare veiling van tien glasbedrijven bij DTZ Zadelhoff. Hij stelt dat voor de meeste bedrijven die geveild zijn, de opbrengst teleurstellend is.

De veiling zou verder, vanwege de openbaarheid ervan, als gevolg hebben dat voor veel mensen zichtbaar wordt wat de huidige waardeschatting is, met als gevolg dat bedrijven die aan de veiling hebben deelgenomen, dat niet makkelijk op een andere manier zullen verkopen.

”Er zijn twee bedrijven waarvan je kunt zeggen dat de opbrengst, gezien de huidige situatie, nog meevalt.” Volgens Eeltink is er sprake van een tweedeling in de markt, bedrijven die gedwongen zijn om hun bedrijf te verkopen en verkopers die niet per se hoeven en het ’zware weer voorbij laten trekken’, voordat ze tot verkoop overgaan.

De markt is mat, aldus Eeltink. ”De beleving is bij veel mensen dat je beter niet kunt verkopen, als dat niet hoeft.”

Of registreer je om te kunnen reageren.