Home

Nieuws 174 x bekeken

Varkensvlees populair bij Britten

Driffield – De Britse producent van varkensvlees en –producten Cranswick ziet een toenemende populariteit van varkensvleesproducten die een bijdrage levert aan de groei van de omzet.

Cranswick kon daardoor in het tweede kwartaal 7 procent meer in volume verkopen na een toename met 3 procent in de voorafgaande drie maanden. Dat meldt Cranswick in een halfjaarbericht aan de beurs. Het varkensbedrijf schrijft de populariteit toe aan zowel het gebruiksgemak als de relatief lage prijs in vergelijking met andere proteïneproducten.

Behalve op de Britse thuismarkt kon het bedrijf ook in de export een sterke groei melden, vooral in het Verre Oosten. Bovendien heeft Cranswick de eerste stappen gezet op de Amerikaanse markt nadat zijn fabriek voor vers varkensvlees in Hull een accreditatie van het Amerikaanse landbouwministerie in de wacht heeft gesleept.

De onderneming heeft de afgelopen tijd fors geproduceerd in deze fabriek die daardoor nu record-productievolumes draait. Daarnaast lopen ook de verkopen van worstjes, regionale producten, bacon en ham beter dan vorig jaar en is Cranswick er in geslaagd haar sandwiches bij twee grote winkelbedrijven in het schap te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.