Home

Nieuws 1 reactie

Van Ardenne botst met handelsvoorman De Boon

Zoetermeer – Herman de Boon, voorzitter van bloemenhandelsorganisatie VGB, is tijdens de sectorcommissievergadering voor bloemkwekerijproducten maandag in botsing gekomen met PT-voorzitter Agnes van Ardenne.

Van Ardenne ontnam De Boon het woord omdat hij belanghebbende was bij een agendapunt. De Boon dreigde daarna op te stappen uit de vergadering. Hij vond het onacceptabel niet te kunnen spreken. De handelsvoorman kon vandaag zijn reactie niet verder toelichten.

Hij wilde de onderhandeling toelichten tussen Productschap Tuinbouw met FloraHolland en VGB over de overname van promotie- en marktonderzoekstaken van het PT. Alle partijen zullen zich inspannen om het baanverlies en overgangskosten te beperken, zo is afgesproken.

Bij het begin van de vergadering verwonderde Van Ardenne zich al over de procedure binnen het PT, waarbij belanghebbenden niet meepraten maar wel blijven zitten bij vergaderpunten waar ze een dubbele pet op hebben. In andere vergaderingen stappen functionarissen in zo’n geval uit de vergadering. Ze gaf aan de procedure opnieuw te willen bekijken. Haar woordvoerder: ”Op dat moment vroeg ze zich af of de regels wel ver genoeg gingen, maar dat wil niet zeggen dat ze vindt dat de regels aangescherpt moeten worden. Deze voldoen wel aan de code goed bestuur.”

De Boon had zich bij het begin van de vergadering niet als belanghebbende aangemeld bij het betreffende agendapunt. De procedure voor belanghebbenden is niet nieuw, maar wordt scherper gehandhaafd, erkent een PT-woordvoerder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als je het zó bekijkt, kan LTO nergens meer aanschuiven.

Of registreer je om te kunnen reageren.