Home

Nieuws 245 x bekeken

Vaker salmonella en E.coli gevonden in groenten

Brussel - Europese landen melden vaker vondsten van salmonella en E.coli in groente en fruit.

Dat blijkt uit het aantal meldingen in het Europese meldsysteem Rasff. Sinds juni - na de uitbraak van Ehec - zijn 19 meldingen gedaan, waarvan 11 van salmonella en 4 E.coli-vondsten. In 2010 werden twee meldingen gedaan van vondsten. In 2009 waren dat in dezelfde periode negen meldingen. Bij de meldingen van juni tot oktober zitten geen Nederlandse vondsten van E.coli in kiemgroente.

Het grootste deel van de meldingen komt van het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Beide landen hebben een actief beleid. Nederland heeft geen meldingen van vondsten van pathogenen afgegeven sinds juni.

Of registreer je om te kunnen reageren.