Home

Nieuws

'Vakbond houdt nauwelijks rekening met Ehec bij cao'

Den Haag – Frugi Venta en de werknemersorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en de RMU hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de groothandel in groenten en fruit. Vanaf 1 november worden lonen met 1,75 procent verhoogd.

Na de Ehec-uitbraak lieten werkgevers weten niet verder te willen gaan dan 1,5 procent, stelt Frugi Venta secretaris Leo Welschen. ”De bonden krijgen makkelijk 2 procent bij andere sectoren. Dit is dan uitgekomen op 1,75 procent. Ze vinden het allemaal wel vervelend wat er is gebeurd bij de Ehec-crisis maar er wordt niet echt rekening gehouden met de schade die bedrijven hebben geleden.”

Binnenkort starten ook onderhandelingen voor de cao glastuinbouw. FNV Bondgenoten liet al weten aan looneisen vast te houden en niet als in 2009 een nullijn te accepteren.

Voor de groothandelsbedrijven is het akkoord een kleine verbetering ten opzichte van een eerdere onderhandeling voor de Ehec-uitbraak. Toen had de handel mogelijk twee procent geaccepteerd ingaande vanaf 1 juli.

Of registreer je om te kunnen reageren.