Home

Nieuws 188 x bekeken

VVD sceptisch over verbod rituele slacht

Den Haag - De VVD in de Eerste Kamer is sceptisch over het wetsvoorstel om het onverdoofd ritueel slachten te verbieden.

Maar daarmee is niet gezegd dat we tegen stemmen. Dat laat Loek Hermans, voorzitter van de VVD-fractie in de Senaat woensdag weten via zijn woordvoerder. Hij geeft aan dat zijn fractie kritisch is over de kwaliteit en onderbouwing van het wetsvoorstel. Maar tegelijk geeft hij aan dat hij benieuwd is naar de reactie van het kabinet op de vragen en dat die reactie zal meewegen in het oordeel van de fractie. In de aanloop naar het debat 13 december in de Eerste Kamer komen de Senaatsfracties dinsdag met een schriftelijk reactie.

In de Tweede Kamer steunt een ruime meerderheid de Partij voor de Dieren het voorstel om een einde te maken aan de uitzondering dat joodse en islamitische slagers nu dieren mogen slachten zonder ze te verdoven, aangezien de dieren zo extra pijn en stress ervaren. Alleen de confessionele partijen CDA, ChristenUnie en SGP zijn tegen omdat een verbod de vrijheid van godsdienst raakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.