Home

Nieuws

Tweede Kamer heeft veel kritiek op voorstel Ciolos

Den Haag – Tweede Kamerfracties hebben veel kritiek op de voorstellen van Brussel voor het nieuwe Europese landbouwbeleid.

Kamerleden vinden dat er uit de plannen weinig stimulans zit voor boeren om te innoveren. VVD, CDA, Christenunie en SGP  vinden dat Ciolos teveel strikte regels oplegt, waardoor de ondernemer zelf niet kan kiezen hoe ze willen verduurzamen. D66, Groenlinks en PvdD vrezen bovendien dat de huidige vergroeningsmaatregelen te weinig effect hebben. Groenlinks en PvdD spreken van greenwashing, vergroenen voor de bühne, zonder effect.

De forse verlaging van het Nederlandse budget vinden de kamerleden buitenproportioneel. Met name CDA en VVD hebben moeite met de verlaging van het budget. Koopmans (CDA) spreekt van het kortwieken van de Nederlandse landbouwsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.