Home

Nieuws

Tulpenprijzen iets hoger

Aalsmeer – De prijzen die vorige week op de bloemenveilingen voor tulpen werden betaald, pakten iets hoger uit dan een week eerder.

Dat wil niet zeggen dat het allemaal al prima voor elkaar is, maar er was tenminste wat beterschap. Bij de vestigingen van FloraHolland werden in totaal 3,6 miljoen stuks aangevoerd. Dat is een toename in de aanvoer met 20 procent.

De kwaliteit van de najaarstulpen is goed te noemen. De prijzen kwamen gemiddeld 1 cent hoger uit dan een week eerder, namelijk op € 0,13. Dit is nog altijd te goedkoop en op hetzelfde niveau als vorig jaar. Toen werden er 25 procent meer aangevoerd dan nu, dus daar ligt het niet aan.

De grote ketens zullen ook dit jaar vroeg met de tulpenverkoop starten en, als het weer het toelaat, wederom lang doorgaan tot diep in mei. En het is een gevleugeld woord in het vak geworden dat zodra men tulpen in het schap heeft, de totale bloemenverkoop sterk omhoog gaat.


Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.