Home

Nieuws 261 x bekeken

Tulpenaanvoer stijgt fors

Aalsmeer - De aanvoer van de najaarstulpen op de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland groeit nu zeer sterk. In totaal was het aanbod vorige week bijna 50 procent hoger dan een week eerder. Desondanks kenden de 1,3 miljoen tulpen dezelfde gemiddelde prijs als een week eerder van € 0,185. Dat is een halve cent lager dan vorig jaar rond deze tijd.

Overigens is de aangekondigde eis van de retailers in Duitsland dat certificering van de producten nu randvoorwaarde is geworden, niet tegen dovemansoren gezegd, gezien het feit dat steeds meer partijen voldoen aan de kwaliteitsvoorwaarden.

Wat betreft de lelies was de aanvoer vorige week met totaal 7,4 miljoen stuks ongeveer 15 procent hoger dan vorig jaar. Dit volume kan de markt niet aan en de gemiddelde prijs daalde dan ook naar € 0,34. Dat is ruim 10 cent lager dan een jaar geleden. De prijs ligt nu vrijwel op hetzelfde niveau als in 2008 en 2009 toen er respectievelijk 8,4 miljoen en 9 miljoen stuks werden aangevoerd in dezelfde week.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.