Home

Nieuws 228 x bekeken

Thais pluimvee dood door overstromingen

Bangkok – Door overstromingen in Thailand zijn miljoenen kippen verdronken.

Gezondheidsorganisaties zijn extra alert om de kans op verspreiding van dierziektes te voorkomen.

De kippen zijn overleden door ondergelopen boerderijen in het getroffen Bang-Pa district. Het is nog even afwachten of deze situatie invloed heeft op de mogelijke exportversoepeling van gezouten pluimveevlees naar de Europese Unie. Arjan van Dijk van het PPE zegt dat volgens het rapport van de Food en Veterinary Office (FVO) de diergezondheidssituatie in Thailand in orde is. Er is geen nieuwe missie gepland om naar aanleiding van de overstromingen en mogelijke stijging van dierziektes te onderzoeken.

De Nederlandse pluimveesector zit niet te springen op een exportversoepeling van (vers)gezouten kip uit Thailand. De kans op mogelijke verspreiding van vogelgriep vindt de sector te risicovol. Gekookte kip wordt wel door de Europese Unie uit Thailand ingevoerd. Naar verwachting zal de Europese Commissie in de loop van volgend jaar een beslissing over de handel van gezouten vlees uit Thailand nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.