Home

Nieuws 202 x bekeken

TexelEnergie en Unilever winnen duurzaamheidsprijs

Den Haag – TexelEnergie en Unilever zijn maandagmiddag uitgeroepen tot Duurzame Toppers van 2011.

De jury, onder leiding van VVD-prominent Ed Nijpels, koos de twee projecten uit twaalf kandidaten.

TexelEnergie is een kleinschalig energiebedrijf dat duurzame stroom en duurzaam gas levert aan particulieren en bedrijven op Texel en op het vaste land. Dat de bewoners van Texel hun eigen energievoorziening op een duurzame wijze ter hand hebben genomen, prijst de jury. ”Eindelijk is het een keer niet de overheid die het initiatief heeft genomen, maar de stronteigenwijze Texelaars zelf”, aldus juryvoorzitter Nijpels.

Volgens de jury is het Unilever Sustainable Living Plan ’niet te vergelijken’ met de andere elf nominaties. ”Dit plan hoort hier eigenlijk niet thuis”, meent Nijpels. Het getuigt volgens de jury van durf dat een multinational wat duurzaamheid betreft op zo’n grote schaal het voortouw neemt, zonder dat overal al een oplossing voor is.

De prijzen worden vandaag uitgereikt op 4 oktober op de Milieubeurs in de Brabanthallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.