Home

Nieuws 414 x bekeken

Teveel aan dahlia's drukt prijzen

Aalsmeer – Vorig week werden op de bloemenveilingen ongeveer 1,3 miljoen stuks dahlia’s aangevoerd.

Dat is 20 procent meer dan een week eerder en wat de prijzen betreft te veel van het goede, want die daalde met 3 cent tot gemiddeld 8 cent.

Dat is gemiddeld 6 cent lager dan voorgaande jaar bij nu 60 procent meer aanbod. Inmiddels is de aanvoer van Hippeastrum volop in gang gezet. Ten opzichte van een week eerder bedroeg de aanvoer op de veilingen ongeveer 700.000 stuks. Een toename ten opzichte van een week eerder met 65 procent. De gemiddelde prijs halveerde nagenoeg en kwam uit op 40 cent per steel.

Ook de aanvoer van iris steeg te snel. De 1,3 miljoen voor de klokken gebrachte stuks betekende een toename met 15 procent tot ruim 6 cent en dat is iets meer dan de helft van de prijs die vorig jaar rond dit moment werd betaald.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.