Home

Nieuws

Tesco ziet Britse verkopen dalen

Londen – Het grootste Britse supermarktbedrijf Tesco heeft voor het eerst in lange tijd een verkoopdaling moeten melden.

In het halfjaar tot eind augustus liepen de vergelijkbare verkopen in de Britse winkels – nog altijd goed voor tweederde van de omzet – met een half procent terug. Dat is vooral te wijten aan inzakkende verkopen van grote elektronische apparaten.

De uitgaven aan food blijven tot nu toe wel redelijk op peil. Dankzij uitstekende prestaties in de reeks andere Europese en Aziatische landen waar Tesco actief is, liep de groepswinst echter wel met ruim 12 procent op naar 2,2 miljard euro terwijl de wereldwijde omzet van 40,9 miljard 8,8 procent hoger was.

Tesco heeft recent honderden producten in haar Britse winkels goedkoper gemaakt om meer klanten naar de winkels te trekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.