Home

Nieuws 238 x bekeken

Strengere EU-regels tegen dioxinebesmetting

Brussel - De EU-lidstaten hebben vrijdag een reeks maatregelen goedgekeurd die de besmetting met dioxine van voedsel en veevoeder voortaan moeten voorkomen.

De maatregelen moeten medio volgend jaar in alle landen zijn ingevoerd. Ze zijn een direct gevolg van de dioxinebesmetting van onder meer vlees, die begint dit jaar vooral in Duitsland voor grote problemen zorgde.

Er komt een scherpe controle op veevoederbedrijven die ruwe plantaardige olie gebruiken. Vetten die voor de levensmiddelenindustrie bedoeld zijn moeten bij hun productie in de fabrieken strikt gescheiden worden van vetten voor technische doeleinden. Europese minimumregels gaan gelden voor het testen op dioxine van risicoproducten voordat die in de voedselketen komen. Ook komt er een meldingsplicht voor laboratoria die in producten dioxine aantreffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.