Home

Nieuws 270 x bekeken

Stemming leliehandel gematigd

Lisse – De handel in leliebollen staat op dit moment op een laag pitje.

Eerder zijn er flinke hoeveelheden in de voorverkoopperiode van eigenaar verwisseld. Dat was op basis van goede prijzen maar wel met tot gevolg dat er enige druk op de prijzen is ontstaan en zowel kwekerij als handel in de wachtkamer zitten om te bezien hoe de komende oogst uitvalt en of die oogst consequenties heeft voor het prijspeil.

De ‘oude’ oogst Aziaten en LA Hybriden die bij de koelhuizen in het ijs stonden raken zoetjesaan schoon op. Dat is positief, want daarmee is de oude oogst van deze soorten weggewerkt. Van Orientals en OT’s bevindt zich daarentegen nog een substantiële hoeveelheid bollen in het ijs. Een situatie die zorgen baart, want deze bollen in het ijs hebben een uiterste houdbaarheidsdatum die met een maand of drie verlopen is. Als ze dan nog niet zijn verkocht, betekent dit dat de bollen weggegooid zullen worden. En dat is voor de betrokken kwekers een forse verliespost aan bollen en bewaringskosten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.