Home

Nieuws

Sortiment Allium is veelomvattend

Hein Meeuwissen toont deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse een fraai exemplaar van een laatbloeiende Allium. De plant komt oorspronkelijk uit Korea.

Lisse – Van de sierui of Allium zijn bijzonder veel soorten en cultivars bekend in velerlei kleuren en alle mogelijke vormen. Van piepklein tot enorm groot. Allium thunbergii (foto) valt onder de categorie kleine soorten.
Een laatbloeiende Allium die oorspronkelijk uit Korea komt en niet door veel kwekers/handelaren is opgepakt.

In de keuringszaal zijn deze week nog meer bijzondere gewassen te zien. Zoals de piepkleine Narcissus elegans uit de sectie Tazetta die wordt getoond door Th. J. de Groot die tevens een fraai exemplaar van de donkergroene, kleine Narcissus viridiflora in de keuringszaal zette. Cees Breed toont Nerine op pot in de vorm van onder andere de roze crispa Nerine undulata en de mooi rode N. sarniensis, alsmede de lichtblauwe Crocus robertianus. Van Daan Smit zijn er enkele grassoorten te zien, waaronder Acorus graemineus en van World Breeding is een mooi sortiment lelies op het podium gezet. Waaronder de fel gele Lilium ’Spirirosa’ met een bescheiden bloem en opstaande knoppen, de kanjers van bloemen van de spierwitte Lilium ’White Proud’ en onder meer ook de fel oranje L. ’Fiamma’. Weer veel variatie dus in de keuringszaal en een bezoek meer dan waard.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.