Home

Nieuws 781 x bekeken

Slowakije: groeiremmer CCC in Nederlandse peren

Brussel – Slowakije heeft melding gemaakt van een partij Nederlandse peren met te hoge gehaltes van groeiremmer chloormequat. Dat blijkt uit een melding op het Europese systeem Rasff.

De partij was al geconsumeerd voor de vondst, waardoor geen terugroepactie is ingesteld.
De partij kwam aan het licht in een routinecontrole door de Slowaakse overheid. Het gaat om de vondst van 1,5 milligram per kilo. Door het verbod van het gebruik van de stof als groeiremmer is een norm toegestaan van 0,2 milligram per kilo. Eind jaren negentig bleek veel meer restproduct achter te blijven in bomen en vruchten. De vondst van 1,5 milligram per kilo duidt op recent gebruik van het verboden middel.

Of registreer je om te kunnen reageren.