Home

Nieuws

Siertelers Zuid-Nederland bundelen krachten

Venlo - Siertelers in Limburg, Oost-Brabant en Duitsland gaan samenwerken. Zij hebben de vereniging Paletti Growers opgericht.

De telers willen een sterkere positie krijgen in de afzet van snijbloemen en pot- en perkplanten. De speerpunten van de nieuwe vereniging zijn promotie, het verbeteren van de logistiek en het zoeken naar nieuwe marktkansen. Voorzitter van Paletti Growers is Johan Bentvelsen uit Venlo, tevens directeur/eigenaar van JB Matricaria. Het rendement van de telers staat volgens hem enorm onder druk. “En de sierteeltproductie in Greenport Venlo is onvoldoende succesvol, ondanks de vele kansen die in de regio voor het grijpen liggen. Denk aan de Floriade 2012, de bundeling van de veilactiviteiten in Veiling Rhein Maas en de unieke logistieke ligging ten opzichte van de markten ten oosten van Nederland.”

De gesprekken over de oprichting van Paletti Growers zijn begonnen in het najaar van 2010, met ondersteuning van de boerenbond LLTB, Flora Holland en de regionale Rabobanken. In de Greenportregio zijn zo’n tweehonderd telers van snijbloemen en pot- en perkplanten gevestigd. Bentvelsen: “We hebben geweldige producten, maar als sierteeltcluster hebben we tot nog toe te weinig de kracht van het collectief benut.”

Of registreer je om te kunnen reageren.