Home

Nieuws 1038 x bekeken

Siergrassen bijna onverwoestbaar

Lisse – Het sortiment siergrassen is breed. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is daarvan deze week iets te zien waarbij ook geldt dat de getoonde exemplaren weer en wind met verve hebben doorstaan en hun sierwaarde onverminderd tonen.IJzersterke, bijna onverwoestbare producten. Kees van den Aardwegh toont de in Nederland nog niet zo bekende Ficinia ‘Ice Crystal’. Een grassoort met witte randen die de indruk wekken dat ze net de vorst hebben doorstaan en het blad nog vol ijskristallen zit. Deze aanwinst is door voormalig CNB-vertegenwoordiger Luc Klinkhamer vanuit Amerika naar Nederland overgebracht. Van deze soort is nog niet erg veel in cultuur.

Van den Aardwegh showt het zeer donkergroene siergras Ophiopogon planiscopus nigrescans. Grassen zijn er in de zaal ook van Daan Smit, die enkele soorten uit de familie van de Acorus toont en een forse Carex enderianus.

Van Hein Meeuwissen toont geen gras in de keuringszaal maar enkele Alliumsoorten, waaronder de kleine Allium thunbergii ‘Ozawa’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.