Home

Nieuws 170 x bekeken

Schots bioareaal gehalveerd

Edinburgh – De helft van het biologisch areaal in Schotland, is teruggekeerd naar conventionele landbouwmethoden. Dat blijkt uit een rapport over de Schotse bioproductie van de Scottish Organic Association (Sopa).

Volgens de organisatie is het gecertificeerde bio-areaal inmiddels gedaald tot minder dan 200.000 hectare. In 2002 was dit nog 424.618 hectare, meldt het Biojournaal.

De neergang zou komen door het gebrek aan bewijs over de gezondheidsvoordelen van biologische producten. Ook speelt de perceptie dat biologisch duur is, een rol. Biologische boeren hekelen echter het gebrek aan overheidssteun. Vooral de pluimvee- en lamsvleesproducenten hebben het momenteel moeilijk. Sopa zelf zag het ledental dalen van 700 in 2000 naar ongeveer 400 leden nu.

Of registreer je om te kunnen reageren.