Home

Nieuws 454 x bekeken

Schizostylis een pareltje in de herfst

Lisse – Van de vele bijzondere bolgewassen die er in de handel zijn, is Schizostylis er één die met de gladioolachtige bloemen in de herfst voor hoogtepunten in de tuinborder kan zorgen.Een pareltje en in diverse kleuren in de handel. Cees Breed showt deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse twee soorten. De roze Schizostylis coccinea ‘Sunrise’ heeft roze, naar rood neigende bloemen die iets groter zijn dan de eveneens ingebrachte, lichter roze Schizostylis. Het gewas komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika waar het ook wel Kafferlelie wordt genoemd. Het product is tevens een uitstekende snijbloem, met een goede houdbaarheid op de vaas. De bloei in de tuin kan tot diep in de winter doorgaan. De knollen zijn niet geheel winterhard, maar kunnen een temperatuur van min 10 graden Celsius wel verdragen.

De inzending van Breed omvat deze week ook onder andere een potje met Allium virgincula. Kort en met kleine paarse bloempjes, alsmede de twee potten Oxalis, namelijk de witte Oxalis versicolor en de oranje O. Massoniana. Dat was het dan voor deze week, waarin het vooral de lelies zijn die met ongeveer honderd cultivars dominant op de wekelijkse keuring aanwezig zijn.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.