Home

Nieuws

Sarkozy verlaagt loonkosten boeren

Aubusson – De sociale lasten op de lonen die Franse boeren betalen aan vaste arbeidskrachten gaan vanaf 1 januari met in totaal 210 miljoen euro omlaag.

‘’Op die manier kunnen we de concurrentiekracht van onze boeren vergroten,’’ aldus president Nicolas Sarkozy tijdens een bezoek aan Aubusson in de plattelandsregio Creuse. Frankrijk heeft al eerder aangekondigd de sociale lasten voor seizoenswerkers te verlagen. De boeren en hun organisaties dringen al lange tijd aan op lagere loonkosten om de concurrentie met in dat opzicht goedkopere buurlanden zoals Spanje en Duitsland aan te kunnen. Sarkozy benadrukte daarbij ‘dat dit geen belofte is maar in een amendement op de wet voor het budget voor 2012 zal worden vastgelegd.’

De president denkt de lastenverlichting te financieren uit de al eerder aangekondigde heffing op suikerhoudende frisdranken.

Of registreer je om te kunnen reageren.