Home

Nieuws 269 x bekeken

Same Deutz-Fahr start joint-venture in China

Treviglio – Same Deutz-Fahr (SDF) heeft een joint-venture gesloten met Changlin, een branchegenoot uit de Oost-Chinese provincie Shandong. De bedrijven investeren samen 60 miljoen euro in de joint-venture. De kosten zijn door de twee bedrijven gelijk verdeeld.

In een eerste tranche wordt 20 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe bedrijf, Shandong Changlin Deutz-Fahr Machinery. De firma gaat trekkers bouwen en distribueren. De joint-venture is volgens SDF-topman Lodovico Bussolati van strategisch grote betekenis. De markt voor landbouwmachines groeit in China snel.

De joint-venture heeft als doelstelling in 2015 circa dertigduizend eenheden te verkopen. alle trekkers worden gebouwd in een nieuwe fabriekscompound met een oppervlakte van 260.000 vierkante meter. De capaciteit van de fabriek komt op vijftigduizend machines per jaar. De joint-venture zet machines af via het ongeveer 490 dealers tellende verkoopapparaat van Changlin.
De machines met een vermogen van 25 tot 110 pk worden in de markt gezet onder het merk Shandong Deutz-Fahr. Machines met een vermogen van 110 tot 300 pk worden verkocht onder het merk Deutz-Fahr.

De bestuursvoorzitter van Changlin, Zhong Mo, ziet in de joint-venture de eerste firma ontstaan die op grote schaal zware trekkers bouwt in China. Mo zegt tevens blij te zijn dat China kennis kan maken met de gepatenteerde technologieën van SDF, zoals de traploze transmissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.