Home

Nieuws 161 x bekeken

SABMiller verkoopt meer bier

Londen - Bierbrouwer SABMiller heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar 3 procent meer bier verkocht dan een jaar eerder.

Dat maakte de producent van onder meer Grolsch, Peroni en Miller Lite woensdag bekend. De op een na grootste brouwer ter wereld zag de verkoop vooral in Zuid-Amerika en Afrika stijgen. De ontwikkelingen in Noord-Amerika en Europa bleven zwak. De financiële resultaten lagen volgens het bedrijf in lijn met de verwachtingen. Details over die resultaten werden niet verstrekt.

SABMiller meldde verder een samenwerkingsverband met het Turkse Anadolu Efes. Dat bedrijf neemt de Russische en Oekraïense activiteiten over van SABMiller. In ruil hiervoor krijgt SABMiller een belang van 24 procent in Anadolu Efes.

Of registreer je om te kunnen reageren.