Home

Nieuws 1 reactie

Rutte nu voor financiële transactietaks

Den Haag - Het kabinet is voorstander van een financiële transactietaks, waar het zo'n belasting op financiële handelingen door banken eerder nog ,,helemaal niks'' noemde.

Premier Mark Rutte gaf zaterdag in een Kamerdebat aan dat hij erover gesproken heeft met de Franse president Nicolas Sarkozy.

De taks wordt een groot onderwerp op de top van G20-landen binnenkort, voorspelde Rutte. Hij zei wel dat je er ,,buitengewoon terughoudend'' mee moet zijn als andere landen de taks niet invoeren.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën noemde voorstellen van de Europese Commissie voor een financiële transactietaks onlangs nog ,,helemaal niks''. Als de EU het op eigen houtje zou doen, zouden financiële centra als Amsterdam en de Londense city snel leeglopen. Daarvoor hoef je ,,geen helderziende te zijn'', zei Weekers toen. Staatssecretaris Ben Knapen (Europese Zaken) noemde invoering alleen in de EU ,,gevaarlijk voor de Europese banken''.


Eén reactie

  • no-profile-image

    Gaat deze belasting eventueel voor alle financiele transacties gelden? Zo ja dan kunnen we dus belasting verwachten op het afsluiten van hypotheken en leningen net als het nu het geval is bij het betalen van verzekering premies incli. verzekeings belasting. Zitten de mensen in deze tijd van stagnerende huizen markt te wachten op een extra kosten post? Ik ben bang dat de politieke voorstanders van deze belasting in hun oneindige wijsheid alleen maar denken aan het Grootkapitaal anders gezegd de beursvloer met beleggers en handelaren. Hun eigen achterban, salaris slaven en huizenbezitters, zien ze over het hoofd.

Of registreer je om te kunnen reageren.